Makkarareseptit


Mutkainen makkarakeitto


Metsärannan Mutka -tankomakkarasta on moneksi. Tässä maukas ja helppo makkarakeitto -resepti.

Kuori ja pilko perunat ja porkkanat ja laita ne kiehumaan vesikattilaan kasvisliemikuution kera. Ruskista kuutioitu Mutka kevyesti pannulla ja heitä kattilaan muun keiton joukkoon. Keittämisen loppuvaiheessa sekaan voi laittaa vielä kuivattua rakuuna ja liemen voi halutessaan saostaa maizenalla.

Miedon ja miellyttävän makuinen keitto on nopeasti valmis nautittavaksi. Mutkasta valmistat helposti myös makkaraperunat tai uunimakkara -aterian.

 


Hot Dog


Hodari eli nakkisämpylä on varmasti ikonisin grilliruoka, eikä suotta. Yksinkertainen idea laittaa kuuma makkara sämpylän väliin antaa mahdollisuuden varioida lisukkeiden avulla makuja lähes loputtomiin. Hot dogit ovat nopeita valmistaa missä tahansa grillissä tai vaikka avotulella nuotiolla. Ne maistuvat kaikille lastenkutsuista aikuisten illanistujaisiin sekä kätevänä retkieväänä. Kun makkarassa itsessään on makua, ei tarvita monimutkaisia lisukkeita.

Tarjolle hodaribuffaan kuuluvat itsestään selvinä sinappi ja ketsuppi, kuten useimmiten myös majoneesi, kurkkusalaatti, tomaatti ja jääsalaatti. Sämpylän sijaan täytteet voi kääräistä myös patongin palaan, pitaleipään, rieskaan tai tortillaan. Makkaraksi suosittelemme koko perheelle maistuvia Metsärannan peura- ja possunakkeja. Myös grillimakkaramme toimivat hodareissa hyvin. Hieman aikuisempaan makuun suosittelemme Metsärannan ryynimakkaraa hapankaalilla tai coleslaw-salaatilla. Varsinkin lasten annoksiin on kätevää halkaista grillimakkarat pituussuuntaan aterioimisen helpottamiseksi.

 


Makkarapiilo


Yksinkertainen, mutta maistuva herkku syntyy lehtitaikinaan kääritystä grillimakkarasta. 
Makkaran lisäksi tarvitset lehtitaikinalevyjä (pakastettua voitaikina- tai torttutaikinalevyjä) ja mieleistäsi täytettä. Täytteiksi voit käyttää maun mukaan esimerkiksi erilaisia juustoja, pekonia, sinappia, jalapenoja, sieniä, sipulia tai tacokastiketta. 

Ota taikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeiden mukaan. Voit kaulia taikinaa hieman ohuemmaksi ja leikata makkaran pituisiksi paloiksi. Tee makkaroihin syvät viillot ja laita niihin haluamaasi täytettä. Kääri taikina makkaran ympärille ja nipistä sauma hyvin kiinni. Sivele taikina munalla, öljyllä tai grillikastikkeella. Voit vielä halutessasi ripotella päälle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai grillissä epäsuorassa lämmössä kypsäksi. 

 


Metsärannan grillimakkaran grillaus


Metsärannan makkarat ovat tyypillisesti lihaisia (noin 80% lihaa) eivätkä kovin rasvaisia. Ne kannattaakin grillata miedommalla lämmöllä jottei pinta pala ja varsinainen maku jää hiilen maun alle.

Peuramakkaroistamme Peuragrillipätkä sopii erityisesti grillaamiseen hieman korkeamman rasvapitoisuutensa ansiosta. Kesäkauden possumakkaroistamme Grillipätkä on suunniteltu juuri grillaamista ajatellen.